Poziv za sudjelovanje na radionici „Razvojni ciklus vinove loze i agrotehničke mjere“ u Svetom Petru Orehovcu

Ukoliko imate vinograd, već se bavite ili se tek planirate baviti vinogradarstvom i vinarstvom, pridružite se radionici Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“  u Društveno kulturnome centru u Svetome Petru Orehovcu. 

Tema radionice je „Razvojni ciklus vinove loze i agrotehničke mjere“, pod vodstvom agronoma Domagoja Horvata. Cjeline koje će se obuhvatiti na ovome susretu su projektni zadatak podizanja novog nasada, obrada tla, gnojidba, način uzgoja i njega mladog vinograda, rezidba i uzgojni oblici, navodnjavanje, zaštita vinove loze protiv bolesti i štetnika, berba grožđa i ekološki uzgoj vinove loze. 

Ulaz je slobodan, a sudjelovanje na radionici u potpunosti besplatno, dođite stoga 20. listopada s početkom u 19:00 sati u Sveti Petar Orehovec. 

Radionica na temu „Razvojni ciklus vinove loze i agrotehničke mjere“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec i Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica projekta Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje četvrte od deset predviđenih radionica Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, unutar ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“. Svrha radionica je poticanje proizvodnje grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada pod vinovom lozom, te povezano s tim, podizanje kvalitete vina na višu razinu, kako na području Općine Sveti Petar Orehovec, tako i na području Potkalničkog prigorja.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.