Tvrtka KTC d.d. u suradnji s Vindijom uručila vrijednu donaciju križevačkoj Gimnaziji

Tvrtka KTC d.d. u suradnji s poslovnim partnerom Vindija Varaždin osigurala je vrijednu donaciju u iznosu od 30.000,00 kuna za križevačku Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. 

VIDI-X mikroračunalo isporučeno je u prvih petnaest hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Posljednja u nizu bila je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga čiji ravnatelj Ivan Peklić i učenici su s oduševljenjem primili vijest o donaciji.

Razvojna pločica i mikroračunalo u jednom uređaju kao KIT za slaganje, nastavnicima i edukatorima će uvelike olakšati rad u STEM području. 

Medijska kuća VIDI je u suradnji s brojnim hrvatskim tehnološkim kompanijama radila na dizajnu VIDI-X mikroračunala. Kroz inicijativu “Sanjaj i ostvari”, škole su se mogle prijaviti za besplatne VIDI-X uređaje. Preko 60 škola prijavilo se za opremanje učionica mikroračunalom, a u prvom valu pronašli su se sponzori, hrvatske tvrtke velikog srca, među kojima je i KTC sa partnerom Vindijom, koje su pokazale veliku društvenu odgovornost, čime je opremljeno 15 škola, a obuhvaćeno oko 5000 učenika kojima je ova tehnologija sada dostupna. 

Predsjednica Uprave tvrtke KTC d.d. Daliborka Kranjčić iskazala je zadovoljstvo što je ovaj projekt društveno odgovornog ponašanja uspješno realiziran, koji je jedan od pet projekata koji KTC organizira ove godine i što je realiziran u križevačkoj Gimnaziji 

-“Drago nam je da učenicima možemo osigurati na neki način da što više znanja sagledavaju u ovim novim tehnologijama. Nadamo se da će imati što više uspješnih školskih sati i što više stečenog znanja” – rekla je predsjednica Uprave tvrtke KTC d.d. Daliborka Kranjčić.  

U ovoj akciji Vindija je bila partner KTC-u pa je Ilonka Zrnić iz Odjela marketinga  istakla da im je drago što su se pridružili ovoj kreativnoj i korisnoj priči. 

-“Svoju ulogu promicatelja vrijednosti shvaćamo vrlo ozbiljno, posebno kada su u pitanju mladi, njihovo školovanje, razvoj, edukacije i njihova budućnost. Vjerujemo da će i nastavnicima i učenicima ovo biti od velike koristi i da će moći što kvalitetnije provoditi razne projekte, usvajati nova znanja i vještine u području digitalnih tehnologija bez kojih nema niti budućnosti. Toga smo i mi svjesni upravo iz razloga što koristimo najnovije tehnologije u stvaranju novih proizvoda kako bi bili ukorak sa suvremenim potrošačima” – rekla je Ilonka Zrnić. 

Ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Ivan Peklić zahvalio je dobročiniteljima, sponzorima koji su omogućili da ovo bude jedna od prvih škola u Hrvatskoj koje su uključene u ovaj projekt.

-“Posebno mi je zadovoljstvo zahvaliti našoj domaćoj tvrtki KTC Križevci i njihovom partneru Vindiji koji su projekt iznijeli. Očekujemo daljnji razvoj cijelog projekta za koji će nam biti potreban naš osnivač Koprivničko-križevačka županija. Zahvaljujem županiji na dosadašnjem ulaganju u Gimnaziju i nadam se da će ovaj projekt podržati i da ćemo nastaviti sa daljnjim razvojem tehnologija u našoj Gimnaziji” – rekao je ravnatelj Ivan Peklić. 

“Sanjaj i ostvari” je inicijativa koju je pokrenula tehnološka izdavačka kuća VIDI-TO, a cilj je omogućiti pristup najboljim tehnologijama kao potporu u procesu njihovog učenja i traganja za novim spoznajama kako bi postali što obrazovanije i kompletnije osobe te doprinijeli društvu u cjelini. 

ji/radiokrizevci.hr