Veličanstveni “Kolibrići” i “Kishonove priče”

U punoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ” Franjo Marković” imali smo priliku pogledati i zaista od srca uživati u premijeri predstave za djecu i mlade ” Kishonove priče”.

Premijera predstave održana je u sklopu Dječjeg tjedna u Križevcima, a dramska družina ” Kolibrići” nam je prije svega ugrijala srce i pokazala da iako su “mali”, glume kao veliki.

Uz puno smijeha i odličnu atmosferu, imali smo priliku pogledati izvedbu četiri priče iz dviju zbirki priča: ” Kod kuće je najgore” i „Priče o životinjama“ poznatog izraelskog humorista, scenarista i dramatičara Ephraima Kishona (1924. – 2005.). Za dramatizaciju i obradu teksta odgovorni su sami članovi dramske družine „Kolibrići“ i mi im na tome možemo i putem ovog teksta samo još jednom zapljeskati.

Dramska družina Kolibrići djeluje pri Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci već četvrtu godinu zaredom. Mladi glumci i njihova voditeljica, Sanja Marković, posebno zahvaljuju roditeljima naših mladih glumaca na podršci, knjižničaru Lovri Janešu na pomoći oko tehnike i rasvjete, Gradu Križevcima, Koprivničko-križevačkoj županiji te Ministarstvu kulture i medija RH što podržavaju ovaj program. 

Dragi ” Kolibrići”, na kraju možemo samo reći da se uopće ne bi bunili kad bi vas mogli gledati svaki petak.

Hrabro koračajte dalje, jedva čekamo da vas gledamo opet!

im/ radiokrizevci.hr