Kolač s čokoladom i keksima koji se ne peče, idealan za vikend

Sada kad je broj oboljelih ponovno u porastu i ponovno provodimo više vremena u svoja četiri zida ništa nas ne animira više od gledanja filmova i uživanja u hrani. Ako vas nagla ulovi želja za slatkim ili vas ukućani danima mole da im pripremite neki desert, predlažemo vam da isprobate ovaj jednostavan kolač s čokoladom i keksima oko kojeg ćete imati svega dvadesetak minuta posla.

Sastojci

  • litra mlijeka + malo mlijeka za umakanje keksa
  • 10 žlica šećera
  • 8 žlica oštrog brašna
  • 6 žlica griza
  • 1/2 maslac
  • 100 g bijele mliječne čokolade
  • 750 g keksa
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g crne čokolade
  • žličica ruma

Priprema

1. U lonac ulijte mlijeko, šećer, brašno, griz i kuhajte na laganoj vatri, cijelo vrijeme miješajući tako da se razbiju sve grudice.

2. Potom dodajte omekšali, na kocke narezan maslac. Nastavite miješati na vatri.

3. Potom u kremu dodajte bijelu čokoladu i miješajte na vatri dok se potpuno ne otopi. Kremu pustite sa strane da se hladi.

4. Pripremite posudu u koju ćete slagati kekse i kremu. U lončiću ugrijte malo mlijeka s rumom. Umočite svaki keks u mlijeko pa ga položite u posudu. Keksima prekrijte dno posude.

5. Premažite kremom kekse. Vodite računa o tome da kremu rasporedite na četiri dijela. Zatim ponovno poredajte kekse umočene u mlijeko. Dakle redom nižite kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu.

6. U vrućem slatkom vrhnju otopite čokoladu za kuhanje te glazurom prelijte kolač i pustite da se hladi u hladnjaku.

U slast!