“Oni koji se ne žele testirati ili nemaju covid potvrdu, sjednice prate online”

Danas je održana sjednica Predsjedništva Sabora na kojoj je odlučeno kako će se organizirati rad u Sabor nakon uvođenja novih mjera. Izjavu nakon sastanka dao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Znate da je epidemiološk asituacija nepovoljna i Stožer je donio mjere koje moramo primijeniti”, rekao je Jandroković.

“Od 15. studenog kad kreću mjere u Sabor će se moći samo s covid-potvrdom ili testom koji pokazuje da je zastupnik ili zaposlenik negativan na covid. Covid-potvrda se izadaje se temeljem da je netko prebolio bolest ili je cijepljen. Oni zastupnici koji nemaju covid-potvrdu, moći će se testirati i ako je negativan, moći će ući u Sabor. Oni zastupnici koji se neće tjeti testirati, a nemaju covid-potvrdu neće moći nazočiti radu u Sbaoru, ali će se moći uključiti video vezom”, objasnio je Jandroković.

Dodao je da neki koelge imaju određene zdravstvene poteškoće te da će oni, uz posebnu potvrdu liječnika, moći sudjelovati online putem. Isto se odnosi i na zastupnike koji su u samoizolaciji.

“Četiri su grupe oni koji će moći sudjelovati video putem: oni koji nemaju covid-potvrde, oni koji se ne žele testirati, oni koji su u izolaciji ili samoizolaciji i oni koji imaju određene bolesti zbog kojih će im liječnik dati potvrdu da bi bilo rizično dolaziti na sjednice Sabore”, ponovio je.

Bez maske će se moći govoriti za mjestom ili govornicom, rekao je. Što se tiče broja zastupnika o Saboru, on ostaje isti, dodao je Jandroković.

Im/radiokrizevci.hr

Foto: jandroković/facebook

Izvor: N1