Potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije sa Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Domžale, Slovenija

Prilikom održavanja 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u Maloj gradskoj vijećnici Grada Križevaca u petak su predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić i predsjednik Območno obrtno – podjetniške zbornice Domžale iz Slovenije Zoran Poljšak potpisali Sporazum o suradnji. 

Kako je istakla Irena Kovačić, to je zapravo nastavak suradnje koja je započela još u Udruženju obrtnika Koprivnica.

U ime Grada Križevaca obratio se pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup koji ih je upoznao s obrtništvom u Križevcima i time što se čini za razvoj poduzetništva. 

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kazao je:

-“Mislim da je prikladno da se ovakav sporazum potpisuje upravo u sklopu ove sajamske manifestacije, najveće takove u našoj županiji. Želja nam je da održimo to sajmovanje kao jedan od alata u promociji obrtništva, poduzetništva, gospodarstva i to je presudilo da održimo  ove godine Obrtnički i gospodarski sajam.” – rekao je župan Darko Koren.

Komore će razvijati poslovnu i prijateljsku suradnju, a posebno na području poslovnog povezivanja svojih članova, zajedničkog nastupa na sajmovima, zajedničkog kandidiranja i provedbe projekata, razmjene iskustava u radu Komora i članova. Posebno će razvijati suradnju na području strukovnog obrazovanja i to redovnog srednjoškolskog obrazovanja, provođenju majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti i cjeloživotnom učenju u skladu s potrebama gospodarstva na području djelovanja Komora. Također će u skladu sa svojim mogućnostima omogućiti razmjenu iskustava i stručne prakse dionika na području obazovanja učenika, nastavnika, članova komisija i drugih. 

ji/radiokrizevci.hr