SGŠ u akciji Zasadi stablo, ne budi panj!

Treću godinu zaredom Srednja gospodarska škola Križevci uključila se u nacionalnu kampanju sadnje stabala pod nazivom “Zasadi stablo, ne budi panj!“. Riječ je o građanskoj inicijativi koja je pokrenuta s idejom da svatko može posaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. 

Nastavnici Gordan Bužić, Zdravka Harmadi, Dragica Bužić, Tihana Radiček Vrhovec, Danica Marijan i Zoran Vrhovec, te ravnatelj Toni Svoboda su sa učenicima 2.VV1, 2.G, 3.A, 2.M i 1.B razreda proveli sadnju voćnih sadnica na površini koja se nalazi iza školskog plastenika. Posađene su sadnice šljive, kruške i marelice. Nakon prikaza jesenske sadnje voćaka u jame, nastavnici su detaljno objasnili učenicima kako se obilježavaju sadna mjesta, kopaju jame, kako se postupa sa sadnicama prije sadnje te kako pravilno posaditi voćnu sadnicu. 

Zahvaljujemo svim nastavnicima i učenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji, te donatorima voćnih sadnica „Vrtni centar Agrokuća Koprivnica“.

SGŠ Križevci