Slavno skijalište otvorilo svoja vrata, ali uz strogo poštivanje mjera

Dok većina europskih zemalja razmatra strože mjere i zatvaranja, u pojedinim skijalištima počinje sezona. Na radost skijaša, i slavna talijanska Madonna di Campiglio otvorila je svoja vrata, ali uz strogo poštovanje epidemioloških mjera.

U Madonni di Campiglio otvorene su tri skijaške staze, prvi put od 10. ožujka 2020.

Skijaši na ulazu moraju pokazati COVID propusnicu, nositi masku i držati distancu, koliko je god moguće. Učitelji skijanja nadaju se da će sve biti kao prije pandemije.

– Ovo je znak da možemo ponovno raditi. Naš sektor nije imao sreće, no nadamo se da će ljudi sada ponovno doći u naše planine, rekla je Benedetta Cumani, instruktorica skijanja, Madonna di Campiglio, Italija.

– Naravno, postoji neizvjesnost i strah zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali naša odmarališta, kao i druga u Trentinu, spremna su za različite scenarije, dodaje Fabio Sacco, predsjednik konzorcija Skirama, Trentino, Italija.

I na skijalištima na najvišem vrhu bavarskih Alpa, Zugspitzeu, počela je sezona. Uz posebne mjere ograničavanja otvoreno je nekoliko skijaških staza i vučnica.

– U proteklih nekoliko tjedana naučili smo da ne planiramo previše unaprijed. Uveli smo sve moguće zaštitne mjere kako bismo mogli upravljati vučnicama. Što će biti sutra, teško je reći, kaže Klaus Schanda, uprava skijališta Zugspitze.

Otvorenje skijaške sezone u Njemačkoj poklopilo se s izjavom ministra zdravstva Jensa Spahna koji je rekao da je situacija s koronavirusom u zemlji toliko ozbiljna da se ne može isključiti mogućnost uvođenja karantene u cijeloj zemlji, pa i za one koji su cijepljeni. Susjedna Austrija već od sutra ide u potpuno zatvaranje.

Im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: hrt