U subotu 13. Noć kazališta – u Križevcima lutkarska predstava “Zvrndalice”

U subotu, 20. studenoga obilježava se Noć kazališta, a oblježavanju se i ove godine pridružuju  Križevci. Pučko otvoreno učilište Križevci organizira   u Podrumskoj  dvorani Hrvatskog doma u 18 sati  lutkarsku predstavu “Zvrndalice”  lutkarskog kazališta “Petrica”.

  • “Pučko otvoreno učilište Križevci već tradicionalno obilježava Noć kazališta i niti ova korona nas nije spriječila da to učinimo i ove godine. Imamo svoje lutkarsko kazalište i to nam je odlična prilika da pokažemo što naši lutkari rade. Građani ove subote mogu vidjeti predstavu “Zvrndalice”, a riječ je o predstavi za koju su lutke djeca pripremala na radionici za Križevačko veliko spravišče ove godine.  Prije predstave građani će moći pogledati izložbu predložaka za plakat predstave. Mjere nam nalažu ograničeni broj osoba, pa ih u Podrumsku dvoranu može stati do 50 i molimo ih da poštuju najnovije epidemiološke mjere.” – kaže ravnateljica POU Križevci Željka Šunjić.
  • “U naše lutkarsko kazalište primamo i nove članove, besplatno je, nema članarine. Potrebna je samo volja  i entuzijazam. Probe su svaki četvrtak u 19 sati. Vodi ga Tomislava Topolovec i tko želi može doći četvrtkom u Podrumsku dvoranu i biti naš novi član kazališta “Petrica” – poziva Željka Šunjić. 

ji/radiokrizevci.hr