Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković stiže u Sv. Petar Orehovec održati radionicu

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, održat će radionicu na temu „Koordinacija i zapovijedanje intervencijom“.  Bilo da ste u vatrogastvu profesionalno, dobrovoljno ili bilo da ste zainteresirani za temu vatrogastva općenito, dođite 03. prosinca s početkom u 19:00 sati u Društveno kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu 

Uspješnost vatrogasne intervencije ovisi o nizu čimbenika, a najznačajniji među njima je čovjek – vatrogasac, koji konstantno mora ulagati u svoja tehnička i taktička znanja te tjelesnu spremnost, ali i ono što je najvažnije za ovaj poziv, a to je posjedovanje visoke razine psihičke spremnosti i motivacije. Stoga je ova radionica prilika vatrogascima Potkalničkog prigorja i orehovečkoga kraja da od glavnog vatrogasnog zapovjednika dobiju smjernice kako unaprijediti sustav vatrogasnog zapovijedanja na terenu. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicat će se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Sudjelovanje na radionici u potpunosti je besplatno.  Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da Vaš dolazak najavite na e-mail adresu [email protected] najkasnije do petka 03. prosinca, do 12:00 sati. 

Radionica „Koordinacija i zapovijedanje intervencijom“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje sedme od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“. 

Poziv-na-radionicu_Slavko-Tucakovic_03-prosinca

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.