Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila.
Kraljice šoka ponovno su na svjetskoj sceni nakon 10 godina, 2007. u Brazilu su završile sedme, a sada na simboličan način u Španjolskoj otvaraju upravo protiv Brazila. Križevčanka Larissa Kalaus jedan je od glavnih hrvatskih aduta na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a i ona poručuje – Hrvatska je spremna za početak.

Brazilke Imaju vrlo dobre i kvalitetne igračice koje zapravo su vrlo brze i u toj nekoj dinamičnoj igri mogu stvarati dosta problema ako se ne budemo dobro vraćale. Tako da mislim da je to zapravo najveća njihova prednost. Kao i uvijek naglasak je na obrani, borbenosti i atmosferi iz koje, naravno, naše golmanice skupljaju izvrsne obrane, zaključila je Kalaus.

Znamo da taktički možemo, znamo da fizički možemo i da smo u mogućnosti rotirati igračice, a pritom ne gubiti naš ritam. Ekipa vjeruje u sebe, one su svjesne svoje snage, a imamo i iskustva, dodao je trener Nenad Šoštarić.

Kraljice šoka danas igraju protiv Brazila a početkom u 18 sati, a nakon Brazila hrvatske reprezentativke u skupini G još igraju protiv Paragvaja (subota, 18 sati) i Japana (ponedjeljak, 20:30 sati).

Foto: Ivan Brkić

24.sata.hr