Križevački band “Kids from the Sky” u Sloveniji snimio pjesmu i video spot!

U listopadu 2021. godine proveden je Erasmus+ projekt “Žive naj vsi narodi” čiji je inicijator Društvo SubArt iz Kranja (Slovenija). Radi se o nezavisnoj kulturno-umjetničkoj organizaciji koja upravlja klupskim prostorom TrainStation SubArt. TrainStation SubArt raspolaže sa mjestom za probe bendova te studijom za snimanje. Mjesto stoga pruža puno mogućnosti mladima za stvaranje i integraciju te ih potiče da organiziraju događanja, aktivno sudjeluju u stvaranju subkulture i posljedično razvijaju društveno-kritički pogled na svijet. 

Cilj projekta “Žive naj vsi narodi” je poticanje međukulturalnog dijaloga i širenje tolerancije. U projekt je bilo uključeno 16 mladih glazbenika iz Slovenije i Hrvatske iz udruga AKC Attack (Zagreb), Klub Kotač (Pula), a iz Udruge K.V.A.R.K. bili su uključeni dečki iz križevačkog benda kids from the sky. Projekt se provodio u Kranju kroz deset dana, a izrodio je pjesmu i video spot “No borders song” na temu promicanja pozitivnog javnog dijaloga o integraciji izbjeglica, koja je premijerno prikazana 3. prosinca na rođendan slovenskog nacionalnog pjesnika Francea Prešerena.

Projekt je podržan od strane Ministarstva za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije, Mjesne općine Kranj, Zavoda za razvoj mobilnosti mladih Movit (Slovenija) te uz potporu EduSplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj iz Pule. 

Pjesmu i video spot možete pogledati na sljedećem linku: NO BORDERS SONG