Odbori AMK razmatrali prijedlog Plana preventivne, športske i društvene aktivnosti za 2022. godinu

U Automotoklubu Križevci održan je u petak sastanak odbora koji djeluju pri AMK: za prometnu preventivu, rad s djecom i mladeži, sigurnost u prometu, automotošport te automoto turizam i zaštitu okoliša.

Predsjednik AMK Križevci Stjepan Krpanić poželio je svima uspješan rad u provođenju plana preventivne, športske i društvene aktivnosti AMK Križevci za 2022. godinu.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin zatim je prisutne upoznao s prijedlogom ovog plana za slijedeću godinu u kojem su naznačene brojne aktivnosti. Odvijati će se prema epidemiološkim prilikama i mogućnostima. U ožujku će se održavati školska natjecanja za osnovne škole “Sigurno u prometu”, “KLIK” – akcija za srednje škole “Sigurnosni pojas”, “Vidi i klikni” za dječje vrtiće i COOR. U travnju će se održati tradicionalno 11. moto i biciklističko druženje u Svetom Petru Orehovcu , dani tehničke ispravnosti motocikala te županijsko natjecanje “Sigurno u prometu” krajem travnja u Gornjoj Rijeci.

U svibnju će se održati podjela potvrda učenicima V razreda za upravljanje biciklom, rally Kalnik 8. svibnja, zatim proljetni rally Dvorci Hrvatskog zagorja te državno natjecanje “Sigurno u prometu” u Rovinju.

Moto utrka otvoreno prvenstvo Hrvatske “Nagrada Križevaca – 2022” najavljeno je za 25.-26. lipnja.

U rujnu je upoznavanje učenika prvih razreda s prometnim pravilima “Sigurno u prometu s HAK-om” te rally Jesen 2022. “Prag 2022”, a u studenom Dani tehničke ispravnosti vozila.

” I ove godine u toj akciji kontrolori AMK Križevci pregledali su 150 vozila sve s ciljem da se smanji broj stradalih u prometu. Mi smo kao AMK Križevci zajedno s Policijskom postajom Križevci, dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama jedni od nositelja prometne preventive. Taj nivo koji smo postigli trebamo i zadržati, a cilj je smanjenje prometnih nesreća. Kroz ovakva natjecanja i akcije povećava se praktično i teoretsko znanje svih sudionika u prometu, od najmanjih do najstarijih. Pokazalo se u zadnje vrijeme da je porastao broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači. Od pet stradalih dva su bila pod utjecajem alkohola. To je problem našeg kraja, kultura pijenja nije kako bi trebalo biti i da se ne vozi u alkoholiziranom stanju. Svaki izgubljeni život je veliki gubitak ne samo za obitelj stradaloga nego kompletno za sve nas.” – rekao je tajnik AMK Stjepan Peršin.

  • ji/radiokrizevci.hr