Održana konferencija za medije – 70 zlatnih ljeta AMK Križevci – prošlost sadašnjost i pogled u budućnost

U prostoru AMK Križevci održana je u četvrtak konferencija za medije povodom 70-te obljetnice križevačkog Automoto kluba. Na ovu veliku obljetnicu, kao i suradnju s institucijama i gradom te prometnu preventivu, osvrnuli su se predsjednik AMK Stjepan Krpanić, tajnik Stjepan Peršin, dugogodišnji djelatnik AMK Đuro Žličar, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Matija Švagelj. 

Prošlost, sadašnjost i pogled u budućnost sadržani su i u tiskanoj knjizi uz 70 godina Automoto kluba Križevci. 

-“Automoto društvo Križevci, danas Auto moto klub Križevci osnovano je 2. travnja 1951. godine i od svog osnutka do danas postao je i ostao jezgra i ishodište tehničkog osposobljavanja građana, tehničke i prometne kulture, kontrole tehničke ispravnosti vozila, auto škole svih kategorija, središte auto i moto sporta s naglaskom na izuzetne uspjehe u motosportu na razini države te na međunarodnoj sceni” – kazali su predsjednik AMK Stjepan Krpanić i tajnik AMK Stjepan Peršin.

“Razvoj i širenje AMK Križevci započelo je u prostorima na Nemčićevom trgu, nastavljeno na prostorima na Ratarni da bi tadašnja Općina Križevci 1969. godine izvršila podjelu zemljišta na kojem je započeta izgradnja objekata AMD, gdje AMK Križevci i danas djeluje” – rekao je predsjednik Stjepan Krpanić.”Kroz sve ove godine, rast i razvoj AMK Križevci je imao punu podršku i razumijevanje te izvrsnu suradnju s Gradom Križevcima te  Koprivničko-križevačkom županijom. U oblasti prometne kulture i preventive ostvaruje se izvrsna suradnja s Policijskom postajom Križevci i školama na području grada i okolnih općina, srednjim školama i dječjim vrtićima kao i svima ostalima koji na bilo koji način pomažu da se provode brojne preventivne i sportske aktivnosti” –  naglasio je tajnik AMK Stjepan Peršin.

Vozačku dozvolu za sve kategorije vozila steklo je kroz te godine 23.000 Križevčana. Građani imaju priliku koristiti radionicu i autopraonicu te se pružaju usluge članovima i svim motoriziranim građanima, prema programu i sadržaju paketa usluga koje garantira HAK. Članovi sudjeluju na rally vožnjama po Europi uspostavljajući prijateljske odnose s drugim klubovima.

Brojni djelatnici i članovi AMK-a sudjelovali su u obrani Hrvatske.

Brojni pojedinci i entuzijasti, volonteri, takmičari, suci, članovi radnih i upravnih tijela te zaposlenici Kluba dali su svoj rad i slobodno vrijeme, svoj  doprinos opstajanju Automoto kluba Križevci u našem gradu. Križevci su još uvijek jedan od malobrojnih gradova gdje se brzinske utrke voze gradskim ulicama. Mnogi vozači motocikala postižu velike uspjehe o čemu svjedoče brojna odličja i dvadeseterostruki naslov prvaka Hrvatske. 

Zahvaljujući AMK Križevci promiče se u gradu i okolici prometna kultura i poboljšava sigurnost svih sudionika u prometu, posebno onih najmlađih.

Istaknuto je kako je najveća želja da Križevci budu siguran grad bez poginulih u prometu. 

Predsjednik Stjepan Krpanić i tajnik AMK Stjepan Peršin zahvalili su svima koji su do sada na bilo koji način pomogli u radu i razvoju AMK Križevci uz želju da se poveća broj članova te uputili čestitke za 2022. godinu.

ji/radiokrizevci.hr