Održano predstavljanje zbirke marijanskih pjesama maestra Ozrena Bogdanovića “Sve nek’ ti pjeva”

U dvorani Hrvatskog doma u Križevcima jučer je održano predstavljanje zbirke marijanskih pjesama maestra Ozrena Bogdanovića “Sve nek’ ti pjeva”.
Prisutnima se obratio i sam autor Ozren Bogdanović, koji je napomenuo kako zasigurno ima preko tisuću vlastitih napjeva: „S ovih četrdesetak htio sam skupiti one napjeve koje se još koliko-toliko danas pjevaju, one koje su na izmaknu snaga te one koje su u potpunosti otišle u zaborav. Nakon gotovo dva desetljeća praćenja hrvatskih hodočasnika te više od godine dana rada na harmonizaciji popijevki za zbor i orgulje, a kako bi bile prihvatljive svim zborovima i orguljašima, zbirka je ovih dana dovršena.”
Recenzenti ove zbirke su Tomislav Habulin, mag.mus. i dr.sc. Jelka Vukobratović, lekturu potpisuje dr. sc. Davor Balić, a notograf i korektor zbirke je Marko Fureš, mag.mus.
Knjigu su marijanskim slikama obogatile Rajka Bajsić-Tepeš, Marija Marciuš te Marija Mrazović, koja je neke zaboravljene hodočasničke popijevke ispjevala pa se Bogdanović prvi put okusio i kao melograf.
Veliki obol knjizi dali su svojim riječima i podrškom autori predgovora: Apostolski Nuncij u RH (doajen diplomatskog zbora i papin izaslanik u Hrvatskoj) nadbiskup Msgr. Giorgio Lingua, te biskup grada Križevaca, Msgr. Milan Stipić, vladika križevački.