Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja posjetio Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec

Ministru su uručeni i zaključci okruglog stola „Medijske navike učenika osnovnih škola, a što je s digitalnim časopisima za djecu?“

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja posjetio je u petak Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec. U društvu župana Darka Korena i njegovih suradnika, ravnatelja škole Stjepana Lučkog i načelnika Općine Franje Poljaka, ministar je obišao  gradilište naše sportske dvorane. Prilikom razgledanja gradilišta izrazio je zadovoljstvo što će nakon  57 godina učenici OŠ Sveti Petar Orehovec imati mogućnost tjelesni održavati u primjerenom prostoru, a ne više na hodniku.

Prilikom posjete ministru se u ime učenika obratila Petra Kušec, predsjednica Vijeća učenika. Nakon što je zahvalila ministru i svim drugima koji su doprinijeli u rješavanju dugogodišnjeg problema nedostatka sportske dvorane, obratila mu se i kao glavna urednica digitalnog školskog lista “Klinček” te je istaknula da u Hrvatskoj ne postoje digitalnih listovi odnosno platforme namijenjene djeci do 15 godina.

Petra Kušec ministru Radovanu Fuchsu govorila je o potrebi organiziranja digitalnog lista odnosno portala za djecu

Napomenula je da je u organizaciji naše škole i Erasmus+ projekta “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra” o toj temi održan i okrugli stol. Istaknula je i da smo zaključke okruglog stola  „Medijske navike učenika osnovnih škola, a što je s digitalnim časopisima za djecu?“ već prosljeđivali ministarstvu i za njih dobili pohvale.

-Dobili smo pohvale, ali  mi bismo željeli da se o zaključcima okruglog stola ozbiljno porazgovara i da se nešto poduzme. Zato bismo, ukoliko se slažete, zaključke okruglog stola poslali i direktno na Vašu e-mail adresu, a imamo ih ovdje i u tiskanom obliku pa bih Vam ih sada uručila – rekla je Petra Kušec i potom uručila Ministru zaključke okruglog stola.

Saslušavši Petrinu zamolbu ministar je zahvalio i rekao da je ideja uredu te je obećao da će proučiti zaključke okruglog stola. Zatim je upitao treba li školskom listu kakva tehnika za rad te je obećao da da će uredništvo “Klinčeka”   poslati laptop.

Na kraju susreta s ministrom, naš sedmaš Fran Košutić ministru je  poklonio je nekoliko uradaka naše kreativne skupine te knjigu križevčanina Josipa Petrlića Pjera “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec”.  /Uredništvo/

O.Š. Sveti Petar Orehovec