Volonteri, hvala vam od srca! Svijet i dalje računa na vas

Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj koja okuplja 14.000 volontera, i ove godine obilježava Međunarodni dan volontera. Diljem svijeta 5. prosinca odaje se počast i zahvalnost ljudima koji svoje vrijeme plemenito i nesebično stavljaju na raspolaganje drugima.

Društva Crvenoga križa ovaj dan obilježavaji u svojim mjestima diljem Hrvatske, a središnje događanje je danas  u Glini, u parku ..

Na događanju  se okuplja stotinu volontera Crvenoga križa s područja Sisačko-Moslavačke županije koji već gotovo godinu dana pomažu stanovništvu stradalom u potresu iako su i sami stradali.  Svima njima bit će uručene zahvalnice i simbolični pokloni kao priznanje za njihovu plemenitost i humanost, a neki od njih podijelit će i svoje volonterske priče.

Program obilježavanja Međunarodnog dana volontera obuhvatit će i malo adventsko druženje na kojemu će građani imati prilike uživati u blagdanskoj atmosferi uz topli čaj i kolače te nastup zborova osnovne i srednje škole iz Gline.

„Ovogodišnji Međunarodni dan volontera ima posebnu težinu s obzirom na to da se održava u godini kada se Hrvatska suočila s posljedicama razornog potresa u vrijeme pandemije koronavirusa, a upravo volonteri bili su ti koji su ponijeli najveći teret na sebi te je zahvaljujući njima pomoć stizala, a i dalje stiže, do onih koji su ostali bez domova, svojih najmilijih i svega onoga što im je činilo životnu svakodnevicu“, ističe Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

U povodu Međunarodnog dana volontera, uputio je i čestitku: „Svim volonterkama i volonterima čestitam njihov dan! Vaše zasluge uvijek su velike, a ove godine su nemjerljive. Da nije bilo vas, mnogi unesrećeni jako bi patili. Vi ste bili i još uvijek jeste melem za njihove rane. Donijeli ste ljudima osmijeh na lica, unijeli ste vedrinu u njihove dane i domove, nahranili ste ih kada su bili gladni, razgovarali ste s njima kada im je trebala topla ljudska riječ, pružili ste im ruku kada su bili sami. Vjerujte, u životu ne postoje veće stvari od toga. Važni ste i želim da to zaista znate. U ime Hrvatskog Crvenog križa, svoje osobno ime, ali i ime svih onih kojima ste pomogli, od srca vam zahvaljujem! Svijet i dalje računa na vas.“

HCK

Međunarodni dan volontera


Dragi volonteri,

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci želi vam sretan vaš dan, Međunarodni dan volontera!
Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Čestitamo vam na dosadašnjem volonterskom angažmanu! Želimo vam izraziti poštovanje i zahvalnost što svoje vrijeme, energiju i dobru volju usmjeravate organizacijama i pojedincima kojima je pomoć, toplina i ljudskost najpotrebnija.

Sretan vam još jednom Međunarodni dan volontera!

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci