Gradonačelnik potpisao Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj“

Danas je u maloj vijećnici Grada Križevaca potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Poticanje razvoja zadružnog stanovanja u Hrvatskoj“ između Zadruge Otvorena arhitektura i Grada Križevaca financiran sredstvima Operativnog programa Učinkoviti ljudski resursi. Sporazum su potpisali gradonačelnik Mario Rajn i upravitelj Zadruge Ivan Vadanjel.
Ciljevi projekta odnose se na razvoj usluga osnivanja stambenih zadruga prema ekonomski, ekološki i društveno održivom modelu i promocija vrijednosti i modela društvenog poduzetništva u području održivog i priuštivog stanovanja.
Razdoblje provedbe projekta je 19 mjeseci, a u sklopu projekta izradit će se analiza potreba za društvenim stanovanjem u Križevcima, izraditi studija izvodljivosti te kroz javni poziv utvrditi zainteresiranost građana za društvenim stanovanjem.
Gradonačelnik se zahvalio partnerima na projektu, te istaknuo kako ga posebno veseli razrada inovativnih modela stanovanja koji su već usvojeni diljem Europe. Istaknuo je kako se nada da će građani Križevaca prepoznati nastojanja Grada za pružanjem čim dostupnijeg stanovanja za stanovnike, studente te da takav model može biti poluga za privlačenjem kvalificirane radne snage za križevačka poduzeća

Grad Križevci