Hedona će rođendan proslaviti svečanim otvaranjem pogona

Križevačka Hedona već devet godina uspješno radi i njeni slatki proizvodi: čokolade i praline prepoznati su širom Hrvatske, a i dalje. 

Direktorica Alemka Lončar ističe da je usprkos pandemiji korone u 2021. godini ostvaren veliki napredak u proizvodnji čokolade i čokoladnih slastica kao i u zapošljavanju novih osoba s invaliditetom. 

“Zaposlili smo pet novih osoba s invaliditetom i još nekoliko osoba bez invaliditeta tako da nas je sada ukupno 28 sa tendencijom  daljnjeg rasta” – rekla nam je direktorica Alemka Lončar.

Osim čokolade, Hedona je proširila svoju djelatnost i na tisak promo materijala što se za zaposlenike pokazalo kao dobar posao. 

-“Osim tiska krenuli smo i u šivanje platnenih torbi na koje opet radimo tisak i tako zaokružili tu priču da možemo svojim klijentima ponuditi taj izbor proizvoda i nešto što bi oni koristili u razne svrhe: marketinške i korporativne poklone. Naročito su se naši proizvodi puno tražili pred Božić pa smo imali izuzetno puno posla. Odradili smo velike količine ručno rađenog proizvoda posebno za neke kupce kao što je A1, Croatia osiguranje, Rimac automobili i mnoge druge. Sve to je bilo moguće jer je naš tim već jako dobro uigran, znaju svoj posao i nitko ne bi niti rekao da je riječ o osobama s invaliditetom kada ih se vidi na djelu kako rade i s kojim entuzijazmom. Da je naš kvalitetan proizvod prepoznat vidimo iz dana u dan, javljaju nam se stalno novi ljudi i to najviše po preporuci. Netko dobije neki naš proizvod za poklon i zatim ide preporuka dalje pa se javljaju novi kupci.” – kaže direktorica Alemka Lončar.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci osnivač je i vlasnik Hedone. Uključuju se u projekte koje organizira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Prošle godine bio je raspisan natječaj za održavanje zapošljivosti i zapošljavanje novih osoba s invaliditetom.  

-“Ukupan iznos projekta je bio 3,5 milijuna kuna za integrativne radionice. Prijavili smo se i u projekt stavili raznu opremu koja bi nam mogla pomoći da poboljšamo proizvodnju, povećamo kapacitet i osmislimo nova radna mjesta za novo zapošljavanje. Projekt nam je prošao, dobili smo ta bespovratna sredstva što nam daje priliku da napravimo značajne pomake. Osim toga dobili smo i 500.000 kuna bespovratnih sredstava za obrtna sredstva od kojih možemo financirati našu sirovinu. 

Naravno da iza toga stoji puno rada, puno truda i dokazivanja da mi to možemo i uspjeli smo opravdati.” – kazala je lijepe vijesti za Hedonu i njene zaposlenike Alemka Lončar.

Hedonine slastice mogu se  nabaviti u  slatkoj kućici u centru Križevaca, u Choco baru, u većim trgovinama KTC i još nekoliko trgovačkih centara. 

-“Intenzivno pregovaramo i radimo na tome da se proizvodi plasiraju i izvan naše države i nadam se da ćemo se u ovoj godini proširiti i van. Sa strojevima koje imamo možemo napraviti i duplo više čokoladnih slastica, ali smo u projekt stavili i neke nove uređaje kao što su mlinovi za izradu pasti od orašastih proizvoda. To ćemo imati u našoj ponudi sa sladoledom i kao punilo za praline. Stavili smo u projekt i opremu za sladoled koji je prošlo ljeto isproban u Choco baru, a od ovog ljeta će biti i u centru grada i Choco baru. Prošle godine naša lepeza je imala 16 različitih vrsta sladoleda, a sada radimo i na projektima veganskih kolača i veganskih sladoleda” – otkriva direktorica Hedone.

Službeno otvorenje pogona Hedone održat će se 8. veljače, na deveti rođendan, a nimalo ne sumnjamo da će se Hedona još širiti, omogućiti zapošljavanje i egzistenciju osobama s invaliditetom, a kupcima zadovoljstvo u kušanju slastica.

ji/radiokrizevci.hr