Poziv na povijesnu radionicu „Prvi svjetski rat u Kalničkome prigorju“ u Društveno kulturnome centru u Sv. Petru Orehovcu

Ukoliko ste ljubitelj povijesti, nova radionica u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu odlična je prilika za Vas koji ste privučeni povijesnim temama i sadržajima.

Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec organizira  u prostorijama Društveno kulturnog centra „Kuća ideja-prostor zajedništva“, radionicu na temu „Prvi svjetski rat u Kalničkome prigorju“. Dođite stoga u srijedu 19. siječnja, s početkom u 19.00 sati u Sveti Petar Orehovec.

Voditelj radionice bit će dr. sc. Tomislav Bogdanović. U sklopu radionice polaznici će analizirati arhivsku građu vezanu za Prigorje u vrijeme Prvoga svjetskog rata. U prvom dijelu radionice dat će se pregled upravno-teritorijalnog i vojnog ustrojstva Austro-Ugarske Monarhije s naglaskom na Kalničko prigorje. Drugi dio bit će vezan za gospodarstvo, društveni život i svakodnevnicu za vrijeme rata.

Ulaz je slobodan te je sudjelovanje na radionici besplatno, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Radionica “Prvi svjetski rat u Kalničkome prigorju“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, a čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga, ali i zainteresiranoj javnosti na održavanje osme od predviđenih deset radionica Povijesnog društva Sveti Petar Orehovec, pod nazivom „Povijesni galop“.

Pozivnica_Prvi-svjetski-rat-u-Kalnickome-prigorju_19.-sijecnja

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.