Radionica Denisa Maksića u Sv. Petru Orehovcu okupila vinogradare i vinare Potkalničkog prigorja 

Radionica „Registracija vinarija i udruživanje“ okupila je jučer članove Udruge „Sveti Vinko“, ali i druge zainteresirane vinogradare i vinare iz Potkalničkog prigorja u Društveno kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu. 

Voditelj radionice, Denis Maksić, educirao je sudionike o registraciji gospodarstva za proizvodnju grožda i prodaju vina. Okupljenim je vinarima objašnjavao prednosti udruživanja u poslovne organizacije, jer se zajedničkim snagama mali vinari lakše mogu probiti i konkurirati na tržištu. Maksić je pojasnio i važnost kreiranja samog vizualnog identiteta boce i radu na prepoznatljivosti proizvoda, jer izgled butelje vina može privući ili odbiti potencijalnog kupca. U posljednjem dijelu susreta, sudionici su upućeni u načine ostvarivanja potpora za sektor vinogradarstva i vinarstva. U toku radionice bilo je konstruktivnih rasprava i pitanja za inženjera agronomije Maksića, koji je na kraju podijelio i letke, brošure te druge edukativne materijale zahvaljujući kojima će sudionici moći nadograđivati svoja vinogradarska znanja. 

Radionica „Registracija vinarija i udruživanje“ je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Likovna udruga Prigorje Art. Voditeljica projekta je Ana – Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ova radionica, kao i sve ostale radionice u angažmanu Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“, u potpunosti su besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost. 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.