Dječji vrtić “Mali medo” u Gornjoj Rijeci počinje s radom u utorak, 1. ožujka

Mališani s područja općine Gornja Rijeka od utorka, 1. ožujka kreću u Dječji vrtić “Mali medo”. Interes za upis djece u vrtić u ovoj općini je velik, tako da ih ima i više nego što je planirano. 

“Imamo vrtić za dvije odgojne skupine, za jasličku dob i mješovitu, a ovdje će biti i predškolski odgoj koji se seli iz škole u vrtić.

Za jasličku skupinu imamo prijavljeno16-tero djece, za mješovitu grupu 31-no dijete i to je više od onoga što mi po pedagoškim standardima možemo upisati. Imamo ukupno 47-ero djece i dobro je da ih ima jer to znači da nije bila promašena investicija. Tolerira se da se može upisati 20% više djece i nastojati ćemo iznaći načina i omogućiti prijavljenoj djeci boravak u vrtiću. Ovako veliki odaziv znači da mladi ostaju u ovom kraju jer im se pružaju dobri uvjeti za smještaj djece dok su oni na radnom mjestu.” – kaže načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović.

Vrijednost investicije je nešto više od 8 milijuna kuna, od čega su sredstva EU 6.100.000 kuna, a ostalo su sredstva općine iz vlastitog prihoda. Roditelji će boravak u vrtiću plaćati 900 kuna za jedno dijete mjesečno, za drugo 700, a za svako slijedeće 500 kuna. 

-“Zatvorili smo pozajmicu banke, nemamo nikakvih dugovanja. Svi koji vide vrtić kažu da je prekrasan, vani će biti dosta zelenila, veliki je prostor, park sa puno igračaka i mislim da će djeca uživati u vrtiću”- kaže načelnik Darko Fištrović.

ji/radiokrizevci.hr 

Foto: Općina Gornja Rijeka