Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci odobreno 135.000,00 kuna za nabavu novog kombi vozila za bibliobusnu službu

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je jučer odobrene programe gradnje, rekonstrukcije i i opremanja kulturne infrastrukture u 2022. godini. Među odobrenim projektima našla se i Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci kojoj je iz Ministarstva odobreno 135.000,00 kuna za nabavu novog kombi vozila za bibliobusnu službu, kao zamjenu za postojeće vozilo.


Podsjetimo, Bibliobus je prva mala putujuća knjižnica (kombi) u Hrvatskoj koja obilazi brdsko-planinska sela i zaselke Kalničkoga prigorja i prostorno obuhvaća okolicu Grada Križevaca i općine Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec i Kalnik. Nudi kvalitetnu i profesionalnu knjižničnu uslugu te toliko važan pristup do izvora znanja i literature potrebne za informiranje, obrazovanje i podizanje kulturnog standarda življenja uopće. Korisnicima Bibliobusne službe zasigurno će biti zanimljivo na stajalištima dočekati novo vozilo s njihovim omiljenim naslovima.

šv/radiokrizevci.hr

Foto: RKZ