Likovna radionica i prva ovogodišnja izložba u Galeriji K2

Koga stvorim bude živ

Likovna radionica
četvrtak, 24.2. u 18:00 h
Klub kulture 


Polaznici će biti uvedeni u ulogu umjetnika i vođeni kroz stvaralački proces od iznalaženja zajedničke ideje do finalizacije pokretne skulpture kojoj će odrediti identitet i smisao. 

Cilj radionice je upoznati polaznike s autorskom reciklažnom likovnom tehnikom oblikovanja papirom i selotejpom kojom se na jednostavan način mogu izraditi čvrsti, impozantni i raznovrsni objekti, skulpture i scenografije te osmišljavati ekološki, socijalni ili umjetnički projekti. 

Za kraj će biti prezentiran socijalno umjetnički projekt “Putnici” koji koristi koncept pokretnih skulptura s namjerom aktivacije mašte i poticanja ideja kako upotrijebiti naučeno za kreiranje osobnih projekata. 

Radionica je idealna za sve kreativce, bez obzira kakav talent imaju.

Prijave: [email protected]
Broj mjesta je ograničen.
Sudjelovanje je besplatno.

O voditeljima: 

Margareta Vidmar i Dražen Pavalić aka Esox Lucius Ido djeluju kao umjetnički dvojac; istražuju uporišta identiteta, manifestacije i djelovanje arhetipova u svakodnevici te ulogu umjetnosti kao iscjeliteljske, ludičke i socijalne. Predstavnici su autsajder scene. O njima je snimljen dokumentarni film “Putnici” u režiji Tine Šimurine (grand prix DORF, Vinkovci; Nagrada publike Dok’n’ritam festival, Beograd).

Projekt Kultura u akciji gostuje u Križevcima kroz partnerstvo URK-a sa Udrugom K.V.A.R.K. i Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci.“Traženja, nadanja”

Izložba
subota, 26.2. u 18:00 h
Galerija K2


“Traženja, nadanja” druga je izložba skupine studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u prostoru Galerije K2 u Križevcima.

Naslov zajedničke izložbe inspiriran je realnošću stvaralačkog puta svakog umjetnika, posebice na početku oblikovanja njegova individualnog umjetničkog izričaja. Sve što nama (umjetnicima) preostaje je ustrajati i nadati se da će rezultati biti zadovoljavajući. Ako ne nama, onda oku nekog objektivnijeg promatrača koji će sagledati djelo iz svježe perspektive. Vlastitim doživljajem nadopuniti smisao rezultatu traganja.

Izlažu: 
Nikolija Baretić
Marta Dijak
Karlo Fintić
Lucija Guberac
Marta Katavić
Fran Vlahinić
Nika Vrbica

Otvorenje izložbe zakazano je za 26.2. u 18:00 h.

Ulaz: slobodan
Donatori Udruge K.V.A.R.K.: