Najavljujemo: za Petrovo svečano otvaranje školsko-sportske dvorane  Osnove škole Sveti Petar Orehovec

Izgradnja školsko sportske dvorane Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, započeta prije godinu dana, u završnoj je fazi. 

-“Vrijednost dvorane bila je 18,5 milijuna kuna, međutim zbog radova koji su se naknadno pojavili, a to je potporni zid i neke izmjene u okolišu, povećala se na 21 milijun kuna. Financira se iz kredita kojega je dijelom preuzela na sebe Koprivničko-križevačka županija, a dijelom općina. Naime, naša dvorana je trodjelna, a kako je pedagoški standard za našu školu dvodjelna dvorana, taj dio koji je više od pedagoškog standarda preuzela je općina. Trodjelna dvorana je nešto skuplja, ali dobili smo jedan kvalitetan prostor koji zadovoljava sve uvjete za neke službene utakmice i druge događaje” – kaže načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Dvorana je kompletno konstrukcijski završena. U tijeku je unutarnje uređenje, u završnoj fazi je postavljanje sportskog poda te keramički radovi u svlačionicama i hodnicima. Dio opreme je dopremljen, tribine će se postavljati nakon dovršetka poda kao i druga oprema vezana uz opremanje dvorane: koševi, oprema za odbojku, nogomet, semafor i drugo. 

-“Građevina je u završnoj fazi uređenja, a osim toga imamo intenzivne radove na uređenju okoliša. To je izgradnja još većeg parkirališta i jedne servisne ceste oko dvorane u slučaju odvijanja nekih događaja. Ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, kroz mjesec dana može se očekivati završetak radova, slijedi tehnički pregled i do kraja ove školske godine djeca bi mogla odraditi tjelesni odgoj u novoj sportskoj dvorani” – izjavo nam je načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Otvaranje školsko sportske dvorane planira se za Petrovo, uz Dan općine Sveti Petar Orehovec. Veseli to posebno djecu koja su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture provodili na hodnicima. Usprkos tome, pod vodstvom nastavnika Saše Šikića vrijedno su vježbali, postizali odlične rezultate te su košarkaši bili treći u Hrvatskoj, a i djevojčice su bile zapažene u nogometu. Imati će sada puno bolje uvjete za treniranje raznih dvoranskih sportova  i zasigurno će iznjedriti sportski talenti iz ove općine. 

-“Njihovi rezultati i uspjesi su uspjesi cijele općine i škole i cijeloga ovoga kraja. Vjerujem da će toga biti i u budućnosti, a dvoranu će moći koristiti i drugi zainteresirani klubovi” – dodao je načelnik Franjo Poljak.

ji/radiokrizevci.hr

Foto: Općina Sveti Petar Orehovec