Otvoreni krasnoslovno-scenski i likovni natječaj 4. Balogijade

Krasnoslovno-scenski i likovni natječaj 4. Balogijade, nacionalne učeničke manifestacije u kojoj sudjeluju osnovnoškolci iz cijele Republike Hrvatske, a koja se održava u spomen na po mnogima najvećeg hrvatskog pisca i pjesnika za djecu (i odrasle), ali i velikog likovnog umjetnika koji je rođen u našem kraju, u Svetom Petru Čvrstecu pokraj Križevaca, te gotovo deset godina najprije predavao likovni odgoj u Osnovnoj školi “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno koja danas, njemu u spomen i zahvalnost, održava Balogijadu! 
Dosad je u Balogijadi ukupno sudjelovalo više od 1000 učenika iz svih hrvatskih županija, a ove su godine za učenike pripremljene i vrlo vrijedne nagrade poput ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode koji su ih za ovu potrebu velikodušno donirali, knjiga naših poznatih izdavačkih kuća i druge nagrade. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te uz potporu Općine Sveti Ivan Žabno.

Na web-adresi www.balogijada.hr možete pronaći i detaljniji opis projekta, naše ciljeve, misiju i viziju, vidjeti mnogo toga i o povijesti Balogijade, prethodnim susretima (uživo i online), ali i brojne informacije o Zvonimiru Balogu, njegovoj zavidnoj biografiji i bibliografiji, kao i povijesti njegova odnosa s našom osnovnom školom u kojoj je nekad bio učitelj. Također je dostupan i dokumentarni film o Zvonimiru Balogu koji potpisujem, youtube-kanal s audiozapisima njegovih priča i drugi multimedijski sadržaj.

Na poveznici https://www.balogijada.hr/novosti/107-raspisani-natjecaji-4-balogijade možete preuzeti tekst natječaja objavljen u pdf-obliku.

Rok za slanje radova je do 30.travnja 2022.,a rezultati obaju natječaja bit će objavljeni 30.svibnja 2022. godine, na 90. rođendan Zvonimira Baloga!

Sretno!