Poziv za sudjelovanje na radionici „Marketing vina“ u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu

Svako vino ima svoga kupca, no kako doći do njega? Za sve vinogradare i vinare koji već proizvode vrhunska vina, a žele da njihov proizvod pronađe svoje mjesto na tržištu i put do kupaca, evo prilike za besplatnom edukacijom.

Iz Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu te iz Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“ pozivaju Vas da se pridružite radionici „Marketing vina“, koja će se održati 10. veljače, s početkom u 19.00 sati na adresi Sveti Petar Orehovec 133.

Svi zainteresirani će se na radionici upoznati s osnovama marketinga te mogućnostima korištenja marketinških alata u promociji vinarske proizvodnje. Ključno je pitanje za svakog proizvođača vina tko su njegovi potrošači, zato u fokus svojih marketinških napora moraju staviti potrošačke navike i detaljno poznavanje tržišta. Oko svakog vrhunskog vina treba artikulirati atraktivnu priču kojom će se ukazivati na njegovu autohtonost i posebnost. Na radionici ćete naučiti zašto je brendiranje vina ključ uspjeha te kako brendirati i prodavati vino na digitaliziranom tržištu. Naravno, sve će ove teme biti potkrijepljene primjerima dobre prakse.

Voditeljica radionice bit će doc. dr. sc. Marina Tomić Maksan, iz Zavoda za marketing u poljoprivredi na Agronomskome fakultetu u Zagrebu. 

Radionica „Marketing vina“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”, Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec i Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak. Voditeljlica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje sedme od deset predviđenih radionica Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, unutar ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“. 

Svrha radionica je poticanje proizvodnje grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada pod vinovom lozom, te povezano s tim, podizanje kvalitete vina na višu razinu, kako na području Općine Sveti Petar Orehovec, tako i na području Potkalničkog prigorja.

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno, uz obvezno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Pozivnica_10.-veljace_Marketing-vina

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.