Radionica „Ooo!tisak” u Svetom Petru Orehovcu

U Svetom Petru Orehovcu održana je danas radionica “Ooo!tisak“  unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, a čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec.

Radionica je bila namijenjena svim ekološki osviještenim osobama i za sve one koji brinu o okolišu, a ujedno su i kreativci u duši. Polaznici su tom prilikom mogli dizajnirati platnenu torbu za shopping po vlastitoj želji.

Voditeljica radionice bila je profesorica likovne kulture Petra Ladović. Na radionici „Ooo!tisak“ pričalo se o ekologiji i održivosti, a na power point prezentaciji mogli su  se vidjeti primjeri dobrog dizajna. Polaznici radionice osmislili su vlastiti motiv kojeg su prvo crtali na papiru, a zatim prenijeli na matricu. Za sve zaljubljenike etno motiva, bilo je mogućnosti da platnenu torbu ukrase poznatim „orehovečkim vezom“, koji je stoljećima krasio narodne nošnje ljudi, koji su živjeli na području današnje Općine Sveti Petar Orehovec.

Radionica je bila u potpunosti besplatna te se održala u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara Sveti Vinko. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

vb/radiokrizevci.hr