Uskoro otvorenje dječjih vrtića u Svetom Petru Orehovcu i Fodrovcu

Očekuje se da će otvorenje dječjih vrtića u Svetom Petru Orehovcu i Fodrovcu biti u ožujku. Općina Sveti Petar Orehovec osnovala je ustanovu Dječji vrtić “Mali Petar”. Objekt vrtića u Svetom Petru Orehovcu je završen, sklapati će se ugovori s djelatnicama, ravnateljicom i odgojiteljicama, a slijedi natječaj za čistačicu i kuharicu. 

“Imamo iskaze interesa koje smo prikupili, pa će se roditelji pozivati da obave i konkretne upise djece. Vjerujem da je objektivno da u ožujku vrtić počne s radom na zadovoljstvo djece i roditelja. Djeca će dobiti dobre uvjete da kroz igru razvijaju svoje sposobnosti. U Fodrovcu se još radi na okolišu, a zgrada je isto gotova, unutra je oprema. Trebati će još kupiti nešto igračaka i za Sveti Petar Orehovec i Fodrovec. Kako je veliki interes roditelja za jasličku skupinu, morati ćemo organizirati i tu skupinu što nam malo smanjuje kapacitete jer su tu standardi za broj djece u jasličkoj skupini stroži.

Vjerujem da će vrtić biti popunjen, međutim ukoliko i ostane nešto

prostora da će se i oni roditelji koji se u predupisima nisu javili odlučiti slati svoju djecu u vrtić.  Nadam se da će i to doprinijeti kvaliteti života u našoj općini i ostanku mladih ljudi na ovim prostorima.” – kaže načelnik Franjo Poljak.

ji/radiokrizevci.hr