Film o križevačkim bunarima osvojio prvu nagradu

Svjetski dan voda protekao je u veselom ozračju, a vrhunac radosti donijelo je saznanje da je film o križevačkim bunarima, koji su snimili polaznici dodatne nastave kemije i fizike OŠ Ljudevita Modeca, osvojio prvu nagradu na natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske”

Raznim zanimljivim aktivnostima u našoj je školi obilježen Svjetski dan voda (22. ožujka). Polaznici dodatne nastave kemije i fizike snimili su, uz pomoć profesora Mateja Dobrića i profesorica Anice Hrlec i Nine Drakulić, videouradak s kojim su sudjelovali na natječaju Hrvatskih voda „Najmlađi za vode Hrvatske” i osvojili prvu nagradu. Svake godine zadana je druga tema, a tema za 2022. godinu bile su „Podzemne vode”, stoga su učenici snimili film o križevačkim bunarima i njihovoj važnosti u prošlosti. U snimanju film sudjelovali su učenici Nikola Kekez Tariba, Vedrana Podravec, Ema Horvat, Luka Hrković, Nikola Novosel, Karlo Jašarović, Hana Fržović, Lana Capek i Zara Kirin.

Također, učenici su izradili plakat koji objašnjava kako izraditi pokus s površinskom napetošću vode i kako napraviti vodu s okusom bez šećera. Svatko je imao priliku i kušati vodu aromatiziranu voćem.

Svoje znanje o vodi učenici su provjerili u edukativno-zabavnome kvizu, na kojemu je najbolji rezultat postigao Andrija Tinodi iz 8. c. Za nagradu je dobio paket kalničke vode.

Ideja je obilježavanja Svjetskog dana voda skretanje pozornosti ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografija: Anica Hrlec, prof.; MVR