Josip Horvat proslavio imendan i pobjedu na turniru u pikadu, a Stjepan Mekovec porazio protivnike u šahu

Sportski turnir u šahu i pikadu, u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu, koji je bio otvoren za sve zainteresirane, privukao je u najvećem broju branitelje.

Članovi udruge Hrvatskog časničkog zbora Sveti Petar Orehovec te mještani okolnih naselja, uljepšali su subotnju večer sportom, druženjem i natjecanjem.   

I dok su jedni pokazali sjajne poteze i strategije na šahovskoj ploči, drugi su se iskazali u pikadu, sportskoj disciplini koja zahtjeva mnogo preciznosti. 

Pobjedu u šahu odnio je Stjepan Mekovec, porazivši iznimno jaku konkurenciju. Josip Horvat imao je dvostruki razlog za slavlje, jučer je, naime, slavio imendan, a k tome je izborio i pobjedu u pikado natjecanju. 

Pobjednicima su dodijeljene medalje, a svi sudionici bili su složni oko jednog, a to je da ovakva događanja i druženja treba što češće organizirati. 

 „Sportski turnir u šahu i pikadu“ sufinancirani su sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. 

Dolasci na ovakva događanja, u potpunosti su besplatni i otvoreni za zainteresiranu javnost.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.