Miroslav Stručić ponovo izabran za predsjednika HUSIM-a Križevci

U nedjelju je održana izborna skupština Udruge uzgajivača simentalskog goveda Križevci na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Miroslav Stručić.

Miroslav Stručić podnio je izviješće o radu u proteklih godinu dana kao i izvješće o radu u mandatnom razdoblju. 2021. godina odvijala se u uvjetima pandemije korona virusa, no ipak nastojalo se pomoći članovima posebno apliciranjem na natječaj Grada Križevaca za subvenciju umjetnog osjemjenjivanja goveda genetski vrijednim materijalom te je ostvareno 108 tisuća za 66 članova koji su podnijeli zahtjeve.

-»Predloženo je upravi Grada da se isti natječaj raspiše i za ovu godinu i najavljeno je da će taj program i dalje ići 2022. i 2023. godine.« – kazao je Miroslav Stručić te podnio izviješće i za proteklo mandatno razdoblje.

Informirao je članove o apliciranju na natječaje Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije i ostvarenju sredstava.

U Upravni odbor udruge izabrani su: Miroslav Stručić kao predsjednik, za dopredsjednika Mladen Pičak, tajnika Marin Kralj, za blagajnika Stjepan Levanić te Miljenko Konjačić, Saša Mrnjavčić, Bojan Dukić, Mihael Stručić i Mario Lacković.

Izabrani su članovi Nadzornog odbora: Miroslav Hubzin za predsjednika, te Ivica Blažević i Krunoslav Sučić.

U Sud časti izabrani su: Mladen Miloš za predsjednika te članovi Branko Mijić i Franjo Srbljinović.

Stručni odbor čine članovi: predsjednik Miljenko Konjačić, Dario Zagorec, Josip Crnčić, Mirano Borčić, Slavko Kopilović i Danijela Stručić.

Plan rada udruge za 2022. godinu iznijela je Sanela Stručić i u njemu je naznačen nastavak provedbe projekta genetskog unaprjeđenja stada – program subvencije umjetnog osjemenjivanja uz pomoć Grada Križevaca, aplikacija na natječaj Koprivničko-križevačke županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području poljoprivredne djelatnosti, edukacija uzgajivača s ciljem postizanja što veće proizvodnje mlijeka, zajedničke aktivnosti u suradnji sa savezima udruga uzgajivača simentalskog goveda, Središnjim savezom udruga uzgajivača simentalskog goveda kao i proizvođačkim organizacijama te udrugama holstein goveda. Planirana je i daljnja suradnja s Veterinarskom stanicom Križevci radi umjetnog osjemenjivanja plotkinja sa što kvalitetnijim bikovima, održavanje suradnje i seminara sa svim ustanovama i organizacijama koje promiču genetski vrijedan rasplodni materija, prijedlog za putovanje članova udruge na terensku edukaciju uzgajivača, subvencija analize stočne hrane i analize zemljišta za članove udruge, nabava goriva, krmiva i repromaterijala uz povoljnije uvjete za članove udruge te snažnija marketinška aktivnost na promoviranju udruge i veće pristupačnosti članovima i zainteresiranoj javnosti.

Uspješan nastavak rada Udruge uzgajivača simentalskog goveda Križevci poželjeli su prisutnima i gosti: Dario Zagorec iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, Denis Maksić u ime Koprivničko-križevačke županije, Mirano Borčić iz HAPIH-a, predsjednik Udruge uzgajivača simentalskog goveda Kalničkog Prigorja Ivan Beloša, predsjednik Proizvođačke organizacije mljekara “Drava – Sava” Željko Turčić, u ime Veterinarske stanice Križevci Marko Dvojković te Josip Crnčić iz HAPIH-a.

ji/radiokrizevci.hr