Od 1. ožujka krenula usluga produženog boravka za djecu u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”

Usluga produženog boravka za zainteresirane učenike Osnovne škole “Vladimir Nazor” krenula je od 1. ožujka. Jučer je bio prvi dan kako je učenicima Osnovne škole “Vladimir Nazor” omogućen   produženi boravak u njihovoj školi. 

“Produženi boravak je u svim školama koje mogu dići tu razinu usluge. Mi imamo sreće da smo imali sluha od osnivača, Grada Križevaca koji je osigurao zapošljavanje  dva učitelja koji će raditi u produženom boravku. Drago mi je da će naša škola biti po još nečemu drugačija, da dobiva novu uslugu, da je dvoje novih mladih ljudi dobilo zaposlenje i nadam se da će roditelji biti zadovoljni s time. Ovo je početak, krećemo s 20-tak djece i vidjeti ćemo kako će to izgledati. Škola je osigurala prostor, prilagodili smo dvije učionice, jedna je kao dnevni boravak, a druga je u kojoj će raditi zadatke. Nastojimo da djeca u produženom boravku imaju osjećaj doma i opuštenosti, a opet i da naprave svoje zadatke. Vrijeme od 7 do 17 sati je ono koje većini roditelja odgovara i djeca će tada moći biti u dnevnom boravku. Sada su to uglavnom učenici prvih i drugih, ima ih nekoliko trećih i četvrtih razreda.  

Mi ćemo, inače, na upisima za prve razrede uzimati predbilježbe za produženi boravak za zainteresirane tako da će roditelji odmah tijekom planiranja svojih obveza za prvašiće  znati da imaju i ovu mogućnost. Tako bi ubuduće već s prvim danom nastave od jeseni krenuli i s produženim boravkom. Prilagoditi ćemo se maksimalno roditeljima i njihovim potrebama koliko god je to moguće da se funkcionalno organizira.” – izjavio nam je ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Igor Brkić.

ji/radiokrizevci.hr

Foto: Oš “Vladimir Nazor” Križevci