Prijavite svoje pisanice na Folklorni festival u Društveno kulturnom centru u Sv. Petru Orehovcu i osvojite lijepe nagrade

Približavamo se Uskrsu. Kako je povodom tog najvećeg katoličkog blagdana sveprisutna tradicija ukrašavanja pisanica, koja je poprimila obilježje prave umjetnosti, u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu organiziraju „Folklorni festival  tradicijskih pisanica“ ovaj petak, 01. travnja, s početkom u 19.00 sati.

Ako volite oslikavati pisanice, onda je ovaj Festival upravo za Vas. Organizatori događanja pozivaju sve zainteresirane kreativce, bez obzira na dob, da dođu i sudjeluju na Festivalu sa svojim umjetničkim djelima.

Jaja možete ukrasiti tehnikom po želji, bilo da je u pitanju ukrašavanje voskom, rezbarenje iglom, bojanje u ljusci luka ili neka druga tehnika. Pisanice možete donijeti svakim danom sve do 01. travnja u Društveno kulturni centar na adresu Sveti Petar Orehovec 133, u vremenu između 10:00 do 13:00 sati ili ih ponijeti direktno na otvorenje Festivala, kako bi bilo dio izložbe.

Na „Folklornome festivalu tradicijskih pisanica“, uz bogati program, moći ćete degustirati domaće štruklje, a najmlađi će biti nagrađeni čokoladnim pisanicama.

Najljepša pisanica osvojit će nagradu te će zajedno sa svim drugim prijavljenim pisanicama ostati dio izložbe u Društveno kulturnom centru u vrijeme korizmenog i uskrsnog perioda. 

„Folklorni festival tradicijskih pisanica“ sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. 

Sudjelovanje na folklornome festivalu je u potpunosti besplatno.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.