Bravo za maturantice i mentora SŠ “Ivan Seljanec” – osvojile prvo mjesto na natjecanju Sveučilišta Sjever i izravan upis na fakultet

Učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” često postižu zapažene uspjehe. Škola se javila na natječaj Sveučilišta Sjever, odsjeka logistika i promet na temu prezentacije i analize prometnih problema na lokalnim razinama. 

-“Budući da imamo maturante u smjeru tehničar cestovnog prometa predložio je njihov mentor Leon Jagoić da naprave projekte te su tri naše učenice  to napravile i osvojile prvo mjesto. To su učenice Ema Matanović, Karolina Kemenović i Elizabeta Zajec. Treba ih pohvaliti jer su sudjelovale u natječaju u kojem je sudjelovalo više škola iz naše regije, od kojih se neke isključivo bave prometom i strojarstvom i imaju možda veće mogućnosti nego mi. Ali, evo, djevojke su i njih pobijedile i osvojile izravan upis na Sveučilište Sjever.  Nagraditi ćemo ih i mi u školi. ” – izjavila nam je ravnateljica škole Gordana Juran Ratković.

Najavljuje da će projekt biti predstavljen i u našem gradu jer vezan je uz probleme biciklizma u gradu Križevcima, a 11. svibnja, uz Dan Srednje škole “Ivan Seljanec”, održati će se  Dan otvorenih vrata. 

ji/radiokrizevci.hr

Foto: SŠ “Ivan Seljanec”