COOR i Gradski muzej Križevci gradu za rođendan

Povodom 770 godina Grada Križevaca i 70 godina Gradskog muzeja Križevci u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja otvorena je u utorak pop up izložba radova učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Učenici su pokazali svoje radove na temu našeg grada, a na otvorenju se uvodno obratila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

-“Želja nam je bila da uz ove obljetnice predstavimo ono što naša djeca stvaraju, da prikažu križevačku baštinu, kojim očima je oni vide i to pokazuju ovom izložbom.” – rekla je Tea Hatadi te pozvala građane da razgledaju izložbu “Gradski muzej Križevci – čuvar križevačke baštine” u Likovnoj galeriji.

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić izrazila je zadovoljstvo što djeca imaju priliku ovako javno pokazati što rade i kako uče o Križevcima.”Naši učitelji i djeca su se jako potrudili te zahvaljujem djeci koja su vrijedno radila, kao i učiteljima i mentorima koji su ih pratili da ovi radovi budu ovako lijepi. ” – kazala je ravnateljca COOR-a Mihaela Brkić. Učenik Petar kazao je recitaciju o Križevcima, najljepšem gradu, a izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel.

“Jako mi je drago što Gradski muzej Križevci povodom svoje 70. obljetnice ima krasnu izložbu “Čuvar križevačke baštine” i što je dao priliku dječjim vrtićima i školama koje djeluju na području grada da oplemene tu obljetnicu i da svojim djelima prikažu kako oni zamišljaju križevačku baštinu. Svojim sudjelovanjem vi svi pokazujete da ste i pronositelji križevačke baštine i biti ćete i ubuduće njeni čuvari.” – rekao je Sandro Novosel..

Podršku malim likovnim stvarateljima svojim dolaskom dali su i građani, križevački slikari te učenici Srednje škole “Ivan Seljanec”.

ji/radiokrizevci.hr