Križevačka plesna priča se nastavlja – u subotu Križevci Dance Cup

Plesni centar “Ritam” prisutan je u Križevcima već niz godina i kod velikog broja mladih pobudio je ljubav prema plesu. Ustrajno treniranje i želja da budu što bolji, rezultirala je kroz godine nizom priznanja i trofeja koje su plesači i plesačice osvajali i još uvijek to čine. Nastupaju na brojnim natjecanjima i uvijek postižu odlične rezultate.

Već tradicionalno u Križevcima se uz Dan Grada održava plesni spektakl kojem prisustvuju brojni, ponajbolji plesači i plesačice i zadivljuju publiku svojim nastupom. Ovogodišnje natjecanje bit će 23. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. 

Plesni festival održava se od 2003. godine. Nastupiti će 715 plesača iz više država: Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske te suci iz tih zemalja. 

-“Dolaze nam 22 kluba, natjecanje kreće od 10 sati prijepodne, imamo dvije gala večere najboljih koreografija za što se dobivaju posebne nagrade. Specifičnost je da je to na festivalima jako rijetko i većinom su to odrasli plesači. Ovdje u Križevcima smo napravili razliku da se i mlađe skupine mogu još jedanput prezentirati. Tu nije bitan stil. U 20 sati kreće velika gala gdje će 

nastupati stariji plesači i natjecati se za najbolji plesni klub. Uz to dodjeljujemo i dvije prestižne nagrade, za najbolju koreografiju i najmasovniji klub. ” – napominje Siniša Kraševac.

Polaznice Plesnog centra “Ritam” uzbuđene su pred natjecanje i sa velikim nestrpljenjem očekuju ovaj plesni festival u Križevcima.

Ulaznica je cjelodnevna i očekuje se da će sportska dvorana biti prepuna posjetitelja iz raznih krajeva, onih koji vole ples i dobru atmosferu.

ji/radiokrizevci.hr