Održan peti tematski koncert HPD-a “Kalnik” – sevdah izmamio suze na oči Križevčanima

Ništa se manje nije niti očekivalo nego da Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik”, pod vodstvom maestra Ozrena Bogdanovića, pruži opet posjetiteljima koncert za pamćenje. Velika dvorana Hrvatskoga doma bila je i ovoga puta, u petak navečer, puna posjetitelja koji su, nakon dvije godine, ponovo jedva dočekali tematski koncert HPD-a “Kalnik” Križevci. Ovoga puta bio je posvećen sevdahu i sevdalinkama, a nastup zbora upotpunile su poznate Križevčanke: mezzosopranistica HNK u Zagrebu Martina Zdilar Sertić koja svoju pjevačku karijeru njeguje kao članica ansambla Opere HNK u Zagrebu i članica zbora HRT-a sudjelovanjem u brojnim projektima, operama i inozemnim gostovanjima, te kantautorica Romana Orešnik koja sudjeluje u raznim glazbenim projektima. Izazvale su veliko oduševljenje publike i želju za ponovnim nastupima.

Na udaraljkama ih je pratio David Emanuel Konfic, a nastupio je i Tamburaški sastav KUD-a “Križevci” i svi su doprinijeli da ova glazbena poslastica oduševi publiku. 

Sevdah i sevdalinke izmamili su i pokoju suzu kod publike koja je glazbenike nagradila dugotrajnim pljeskom i svakako s nestrpljenjem iščekuju slijedeći tematski koncert ovog zbora koji uspješno vodi Ozren Bogdanović koji se itekako, kroz dva desetljeća, već dokazao kao još jedan odličan glazbenik i dirigent iz Križevaca, grada glazbe i kulture.

ji/radiokrizevci.hr