Održana 148. izvještajna skupština DVD-a Križevci – Marijan Vučetić primio spomenicu za 70 godina u vatrogastvu

U velikoj sali Vatrogasnog doma u Križevcima održana je u petak navečer 148. redovna izvještajna skupština DVD-a Križevci na kojoj je podneseno izviješće o radu u protekloj godini. Podnijela ga je tajnica DVD-a Danijela Crnjak te istakla da su se, usprkos pandemiji COVID-19, uspješno provodile brojne aktivnosti, od pomoći u Glini zbog potresa, obilježavanja Dana vatrogasaca u svibnju, održavanje treninga i sudjelovanja na državnom vatrogasnom natjecanju, memorijalnog turnira Valentina Sokač i drugih aktivnosti.

Program rada za ovu godinu iznio je zapovjednik Nikola Mišain, a u njemu su naznačene pripreme za veliku obljetnicu društva za dvije godine, a to će biti 150 godina postojanja DVD-a, obilježavanje značajnih datuma za vatrogastvo, daljnji rad na preventivi i unapređenju vatrogastva.

Usvojen je i financijski plan za ovu te projekcije financijskog plana za slijedeću godinu. Na kraju su dodijeljene spomenice i priznanja zaslužnim članovima i onima koji pomažu rad DVD-a Križevci.

Posebnu spomenicu za čak 70 godina rada u vatrogastvu primio je dugogodišnji član Marijan Vučetić.

Skupštini su prisustvovali i gosti: zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, zapovjednik JVP Mario Martinčević, izaslanstvo pobratimskog društva DVD-a Šempeter iz Slovenije, predstavnik tvrtke Vatropromet Predrag Bunjevac i tajnik Auto moto kluba Križevci Stjepan Peršin koji su uputili čestitke članovima DVD-a na uspješnom radu.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin ukazao je na suradnju koju AMK ima sa vatrogascima, a posebno u održavanju moto utrke u Križevcima.

Ivan Matosović prenio je čestitke u ime pobratimskog društva iz Paga i Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija čestitao je svima koji su dobili spomenice za 10, 20 i 70 godina koju je primio Marijan Vučetić. Čestitao je ženskoj B ekipi na plasmanu na državnom natjecanju i zapaženim rezultatima. Kazao je da križevačka Vatrogasna zajednica grada broji 35 DVD-a.

-“Od ove godine imamo još jedan program koji smo osmislili s Gradom, a to je odlazak djece i mladeži na Pag. Krajem kolovoza će 40-tero djece sa voditeljima boraviti na Pagu sedam dana” – najavio je Miroslav Petračija.   

“Proračun Vatrogasne zajednice Grada Križevaca iznosi oko milijun kuna. To je povećanje za 100% u odnosu na prijašnje četiri godine. I Vatrogasna zajednica prema svojim članicama je povećala sredstva, imamo 150.000 kuna za bodovanje, imali smo dva puta program po dvije godine sufinanciranje vatrogasnih domova po 8000 kuna i za opremu smo za prošlu godinu izdvojili 3000 kuna. Nastojimo da sva društva zastupimo, imamo ih puno, novaca je toliko koliko je. Na 35 DVD-a to je malo, ali gledamo da svi dobiju podjednako i po bodovanju tko koliko zasluži.” – kazao je Miroslav Petračija uz želju da se svi programi ostvare.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, uz pozdravne riječi i čestitke,  najavio je da će grad ove godine uložiti sredstva i u prostorije doma, riješiti klimu i asfaltirati poligon za vježbu. 

-“Spremna je dokumentacija i za cijelu energetsku obnovu, čeka se raspisivanje natječaja. Ove godine je na ovoj zgradi prijavljen i fotonaponski sustav i čekaju se rezultati.” -rekao je zamjenik gradonačelnika.

Na kraju se obratila predsjednica DVD-a Križevci Natalija Radotović-Maksić koja je kazala da je prošla godina bila specifična, no uspjeli su realizirati dosta toga. -“Posebno smo ponosni na rezultat našeg državnog natjecanja i što smo uspjeli održati tradiciju održavanja memorijalnog turnira Valentina Sokač. Školujemo naše članstvo i čestitke svima na položenim ispitima. Nabavljamo opremu, a po bodovanju društva smo u samom vrhu što govori o našoj aktivnosti. Bliži nam se velika obljetnica, 150 godina kako je osnovano društvo pa su nam aktivnosti orijentirane na uređenje prostorija, okoliša, a imamo i stari vatrogasni dom iz 1928. godine koji spada u kategoriju zaštićenih objekata za koji isto imamo izrađenu projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu. Apeliram da zajedničkim snagama Grada i VZ uspijemo pronaći sredstva kako bi ga uredili do obljetnice. ” – istakla je predsjednica DVD-a Križevci Natalija Radotović – Maksić.

ji/radiokrizevci.hr