Predstavljanje monografije DVD-a Sveti Petar Orehovec autorice Petre Siladi Varović

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Petar Orehovec s velikim Vas zadovoljstvom poziva na predstavljanje monografije „110 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Petar Orehovec (1910.-2020.)“.

Autorica monografije je Petra Siladi Varović. Uz autoricu, u stvaranju knjige, svojim  su uspomenama i sjećanjima pomogli i brojni vatrogasci DVD-a Sveti Petar Orehovec, a ona donosi arhivu pisanih dokumenata i fotografija iz kojih se može iščitati bogata i uspješna povijest orehovečkih vatrogasaca.

Ovom monografijom sačuvat će se prošlost, zapisati sadašnjost, ali zasigurno i potaknuti plodonosna budućnost vatrogastva u Svetom Petru Orehovcu. 

Svi zainteresirani, dođite u nedjelju, 10. travnja u Društveno kulturni centar u Sveti Petar Orehovec s početkom u 18:00 sati.

Kako je 10. travnja, davne 1910. osnovan DVD Sveti Petar Orehovec, uz predstavljanje monografije, orehovečki vatrogasci obilježit će i proslaviti svoju 112. obljetnicu postojanja. Već 112 godina svog postojanja generacijama nesebično djeluju u području zaštite života i imovine te ulažu svoje napore u izgrađivanju i unaprjeđivanju zajednice u kojoj žive.

O monografiji će govoriti i predsjednik DVD-a Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja te načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak. Gost će biti tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca  Ivan Matosović, a o monografiji će govoriti i Natalija Radotović-Maksić, predsjednica DVD-a Križevci.