U “Lipi” otvorena dvadeseta izložba domaćih i europskih pisanica

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo “Lipa” upriličilo je i ove godine izložbu pisanica u Domu svetog Marka Križevčanina. Ove godine otvorena je jubilarna, dvadeseta izložba pisanica te se članovi “Lipe” mogu ponositi dosadašnjim radom. Jubilej je proslavljen slavljeničkom tortom, a posjetitelji mogu razgledati prekrasne pisanice izrađene u raznim tehnikama koje su ukrasili polaznici dječjih vrtića, škola, Udruge “Maslačak” te pojedinci. 

Izloženo je čak 640 pisanica od 24 domaćih izlagača te pisanice iz 16 europskih zemalja. Dugogodišnja predsjednica Branka Gold na početku je zahvalila svima koji su do sada pomagali u radu i aktivnostima društva “Lipa”, dok je novoizabrana predsjednica Danijela Švagelj zahvalila svima onima koji su se odazvali na ovu izložbu i ukrasili pisanicama Dom svetog Marka Križevčanina. Pozvala je posjetitelje da na Veliku subotu, 16. travnja dovedu djecu na izložbu, ali i na različite radionice i aktivnosti vezane uz ukrašavanje i traženje pisanica. 

O običaju ukrašavanja pisanica raznim tehnikama govorila je zatim etnologinja Nikolina Hrg, a izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

ji/radiokrizevci.hr