Antonio Sirovec – o novoj gradskoj firmi, zapošljavanju i nepotizmu

Gostujuću u jučerašnjoj emisiji “Politika Analitika Kritika”, gradski vijećnik SDP-a Antonio Sirovec je komentirao članak u Podravskom listu od 15. travnja pod naslovom “Nova gradska firma, novo direktorsko mjesto: Oporba sumnja na nepotizam”.

Pojasnio je svoje pitanje s prošle sjednice gradskog vijeća. Te je rekao – Do nas je došla informacija da članovi nadzornog odbora Poduzetničkog centra nisu uopće bili upoznati da je KPC otvorio sestrinsku firmu, pa smo pitali, pod kojim je okolnostima osnovana firma, dali je nadzorni odbor to primio na znanje. Gradonačelnik Rajn nam je na sjednici odgovorio samo kratko i jasno da o takvim stvarima odlučuje skupština, a skupština sam JA, tj on. To nam je bio odgovor da nadzorni odbor to nije primio na znanje, to ne smije biti tako. Ne smije se Rajn tako ponašati, moramo odgovorno voditi grad, jer ako je jedan čovjek skupština onda se možemo ponašati kao rendžeri i kauboji. To su bila glavna pitanja da saznamo okolnosti te firme. Najveća turistička atrakcija grada je gradski stadion. Vjerujem da namjera otvaranja destinacijske agencije nije loša, ali procedura…i to sve u nekoj magli.

Na pitanje sumnja li na nepotizam, odgovorio je – i da i ne, može biti tu nepotizma, ja čvrsto vjerujem da se gradska vlast time ne služi, zato smo i pitali je li bio natječaja i gradska vlast ne bi smjela biti zavod za zapošljavanje, a postoji ljudi koji na takav način vide grad. I pitanje je na koji način se došlo do te pozicije direktora. Direktorica Gordana Kapor (s Rajnove liste) ima reference u turizmu, ali zašto to nije transparentno,ali pola grada šuška i bruji o tome, a nitko to ne zna. Prokomentirao je Sirovec.

Odgovarao je i na mnogo drugih tema važnih za naš grad, a komentare ćemo objaviti na našem portalu. /tk/