Glazbena škola Alberta Štrige predstavlja – “Svaki tjedan nastavnik jedan”

Ines Negro rođena je 31.5.1969. u Bjelovaru, gdje je završila osnovnu i srednju glazbenu i upravno-pravnu školu nakon čega završava program studija glazbene kulture na današnjoj Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Od 1992. godine radi kao nastavnik glazbene kulture u Vrbovcu i Preseki. Od 1994 do 1997 radi kao nastavnik glazbene, likovne kulture, engleskog jezika te vodi zborove i tamburaški orkestar u osnovnim školama u Bjelovaru.
Ines voli pjevati i nastupati i imala je prilike surađivati s mnogim dirigentima. Ipak, tri najdraža maestra su joj Vladimir Kranjčević, Igor Kudeljnjak i Josip Jerkov s članovima
S članovima Osječkog zbora pod vodstvom maestra Jerkovića u travnju 1991. odlazi na dvotjednu turneju po Italiji, a nešto kasnije i turneju po Europi za netom ratom razorenu Hrvatsku. Kao jedan od nastupa koji su joj prirasli srcu, uz Carminu Buras Vladaricama Vladaricama, svakako je koncert u Vatikanu i audijencija kod Pape Ivana Pavla II.

Svoje slobodno vrijeme Ines maksimalno provodi u prirodi. Aktivno se bavi biciklizmom. Od samog osnutka članica je biciklističkog kluba BK Gema Bjelovar.
U drugoj polovici 90-tih godina natjecala se u MTB disciplini, a dugo godina bila je aktivni biciklistički sudac. Uz bicikl, čim zatopli voli vožnje kajakom i ronjenje, a bavila se penjanjem i nordijskim hodanjem te okušala u biatlonu. (Zlatna medalja 2016.)
Staru ljubav prema fotografiji, još iz osnovne škole, ponovno obnavlja 2013. godine i od tada do danas sudjeluje na brojnim natjecanjima od kojih valja spomenuti: Međunarodno natjecanje i sudjelovanje na izložbi „Čovjek i fotoaparat“ u Zagrebu te međunarodno natjecanje „Čovjek-bicikl-čovjek“ na kojem osvaja drugu i treću nagradu između 329 fotografija od 91 autora iz 8 zemalja.
Kao članica Autorskog studija – fotografija, film, video Zagreb te iste godine, zajedno sa Draženom Pleškom, priprema zajedničku izložbu u Galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu te 2021. u Bjelovaru.
Sudjeluje i na brojnim internetskim fotografskim natječajima te je na međunarodnom natječaju fotografije “4TH 35AWARDS” ušla u krug od 35 najboljih fotografa iz Hrvatske. Ljubav prema fotografiji, prirodi i biciklizmu spojila je u jedno kroz svoje fotografije biciklista, krajolika i makrofotografije.