Na stručnom skupu istaknuta umjetnička vrijednost Zvonimira Baloga

U povodu 90. obljetnice rođenja Zvonimira Baloga i u sklopu višednevne manifestacije JUBILEJA ZVONIMIRA BALOGA, u četvrtak se u Križevcima u prostoru Kina Križevci u Razvojnom centru i tehnološkom parku održavao stručni skup o Zvonimiru Balogu, njegovom književnom i likovnom stvaralaštvu.

Stručni skup bio je prvenstveno namijenjen učiteljima razredne nastave, učiteljima hrvatskoga jezika, učiteljima likovne kulture i svima zainteresiranima.

Na početku stručnog skupa nastupila je Dramska družina Kolibrići s predstavom: O, Bože, kako sam ja blesav!, prema tekstu Zvonimira Baloga.

Zatim je o putevima Balogove proze i poezije u dječjoj književnosti govorila dr. sc. Dubravka Težak s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. O Balogovom likovnom svijetu govorio je dr. sc. Franjo Dubilić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok je stručni skup nastavljen i drugim temama iz stvaralaštva našeg poznatog pjesnika Zvonimira Baloga. Ovime je još jednom istaknuta njegova umjetnička vrijednost i značenje u hrvatskoj kulturi općenito.

ji/radiokrizevci.hr