Održana priredba povodom dana Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

Održana je priredba povodom Dana Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u Hrvatskom domu u Križevcima.

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić – “Ove godine odlučili smo priredbu preseliti u ovaj prekrasan prostor i u trenutku kada je donijeta konačna odluka pitala sam se nije li ova dvorana prevelika, ali ako se osvrnete oko sebe vidjet ćete da je zapravo taman dovoljna za nas sve. U Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci ove školske godine u jedinicu predškolskog odgoja upisali smo 16 djece, a u osnovnoškolski program upisali smo 64 učenika. Zaposleno je 10 pomoćnika u nastavi, 10 administrativno-tehničkog osoblja, 12 edukacijskih rehabilitatora na radnom mjestu učitelja, 2 učitelja kineziologa, 1 vjeroučiteljica te 5 stručnih suradnika. U ustrojbenoj jedinici predškolskog odgoja zaposlene su 2 odgajateljice, 2 edukacijske rehabilitatorice i logopedinja. Povećanjem broja upisane djece i učenika povećao se broj zaposlenih djelatnika te se time otvaraju potrebe proširenja naših dosadašnjih programa i proširenje prostornih kapaciteta i kontinuirano ulaganje dodatnih edukacija stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila. Danas su najvažnija naša djeca, vjerujem da su ona ovdje i najnestrpljivija jer smo jako dugo čekali ovu priredbu. Uložili su veliki trud i djeca i djelatnici u ovu priredbu. Ja sam s velikim ponosom na sve njih gledala tijekom probe, a sada vjerujem da ćete i Vi svi s nama uživati.”

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel – “Mi u gradskoj upravi smo jako ponosni na Vaš rad, na Vašu školu i sve ono što ste radili proteklih 15 godina od kako postojite kao samostalna ustanove te vjerujem da ćemo se u sljedećem nekoliko godišnjem razdoblju uspjeti potruditi da sve ono što je vezano uz proširenje djelatnosti centra izrealizirati. Imamo u planu neka idejna rješenja kojima bi se cijeli prostor oplemenio kako bi se stekli prostorni uvjeti ali i za sve ostale kapacitete vezane za zapošljavanje novih osoba.”

Predsjednik Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske Antun Zupac – “Izuzetno se veselim Vašem programu. Ravnateljica je spomenula proširenje centra što znači da je grad i vrlo vjerojatno županija prepoznali važnost rada svi koji rade u centru i ovim putem Vam šaljem pozdrave svih članova i članica Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske i Želim Vam sretan Vaš dan!

Ovom predivnom danu župan Koprivničko-križevačka županije Darko Koren nije mogao prisustvovati pa je s toga poslao čestitku porukom.

(lorenahubina/radiokrizevci)