Otkrivena spomen bista doktoru Franji Tuđmanu u Križevcima

U organizaciji Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, a u povodu Dana državnosti koji obilježavamo 30. svibnja i u povodu 100-te godišnjice rođenja prvog predsjednika RH i vrhovnika dr. Franje Tuđmana upriličeno je svečano otkrivanje biste u parku na Trgu bana Stjepana Lackovića, pored križevačke konkatedrale sv. Križa u Križevcima.
Prigodnim govorima okupljenima su se obratili predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Križevci Zvonko Beljo, župan Koprivničko–križevačke županije Darko Koren te državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović koji su svi izrazili iznimnu zahvalnost i čast prema doktoru Franji Tuđmanu kao jednom od glavnih velikana hrvatskog naroda zaslužnog za neovisnost, samostalnost i suverenitet Republike Hrvatske.
Nakon govora slijedilo je otkrivanje spomen biste doktoru Franji Tuđmanu, a župnik župe Svete Ane Stjepan Soviček poveo je molitvu i blagoslovio ovaj spomenik u Križevcima.
Svečanost je završila polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen biste doktoru Franji Tuđmanu, te kod spomen-obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa”.

Više o samoj svečanosti moći ćete čuti u sutrašnjoj informativnoj emisiji Radija Križevci.

(vb/radiokrizevci)