Petak 3. lipnja rezerviran je za utakmicu Hrvatska – Austrija

Utakmica Hrvatska – Austrija ovog petka u Osijeku bit će prva u nizu od četiri utakmice u Ligi nacija koje će Vatreni odigrati u svega 11 dana. Prijenos počinje u 20:45 na Novoj TV i gol.hr-u.

U ponedjeljak će Hrvatska u Splitu dočekati Francuze, a potom slijede i prva dva gostovanja Vatrenih u grupi 1, 10. lipnja u Danskoj te 13. lipnja u Francuskoj. Sve utakmice igraju se od 20:45.

Austrija je na papiru najlakši protivnik Hrvatskoj u ovogodišnjem izdanju Lige nacija koje će poslužiti kao priprema za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Na Gradskom vrtu će Vatreni tražiti sva tri boda, jer u sljedeća tri susreta bodove će biti izrazito teško osvojiti.

Izbornik Zlatko Dalić suočava se s nekoliko problema u napadu nakon objave popisa s kojeg su zasad ispali Ivan Perišić, Petar Musa i Marko Livaja. Kod prvog je u pitanju ozljeda, a kod drugog, koji je trebao debitirati, razlog je Covid. Marko Livaja je također otpao za prve utakmice zbog pozitivnog testa na Covid tako da je zasad Dalić izgubio trojicu igrača, barem za prve dvije utakmice.

Ovisno o razvoju situacije i eventualnom negativnom testu nakon nestanka simptoma, u dogovoru izbornika, igrača i liječničke službe bit će razmotrena mogućnost priključivanja reprezentaciji Muse i Livaje.

Luka Ivanušec je zasad jedini kojem se aktivirao pretpoziv, no mogli bi upasti još neki. Ipak se radi o kraju sezone kada su igrači iscrpljeni, a ozljede su učestale. Izbornik će morati rotirati veći broj igrača jer Hrvatska četiri utakmice u 11 dana nije igrala dosad nikada.

Vidjet ćemo hoće li Luka Modrić startati protiv Austrije. Kapetan je u subotu odradio još jedno finale Lige prvaka, no izbornik je otkrio kako Luka želi pomoći već u petak.

Osijek je često bio sretno mjesto za Vatrene. Bit će ovo posljednja utakmica reprezentacije na Gradskom vrtu, a od sljedeće godine bi trebali zaigrati na novom stadionu na Pampasu koji bi trebao biti gotov krajem ove godine.

Foto: HNS