“Rally Kalnik 2022.”

U organizaciji “Automoto kluba Križevci” i “Moto kluba Križevci” održan je „Rally Kalnik 2022“ s ciljem popularizacije auto i moto sportske aktivnosti među članovima HAK-a i AMK-a Križevci.

Natjecanje je održano za sve vozače i vozačice. Sudjelovalo je 3 mlada vozača i 6 vozača automobila. U klasi 2.1. su sudjelovala 2 vozača, u klasi 2.2. i klasi 3. sudjelovalo je 3 vozača, u klasi 4. sudjelovalo je 4 vozača.

„Svaka klasa je popunjena, nije onaj broj s kojim bi mi bili zadovoljni, ali to je sada prvo vožnja ove godine u disciplini „moto rally i moto slalom“. Kao „Moto klub Križevci“ poduzimamo dosta toga, naši ljudi koji i danas prisustvuju natjecanju su gosp. Nino Čeredar i gosp. Đuro Žličar koji su direktori tih disciplina. Šteta što nema više vozača, zato što je to vožnja koja svima nama koji smo na motociklima dobro dođe osobito za povećanje sigurnosti kada su neke konkretne situacije u opasnosti.“ – rekao je za portal Radija Križevci tajnik AMK Križevci i predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin  

Od programa je preostala vožnja sporosti za vozače koji voze motocikle, a iza toga slijedi podjela priznanja oko 13:00 sati te zajedničko druženje i obilazak grada Križevaca za one koji dolaze izvana.

Lh/rkž