BK Ronin na međunarodnom turniru u Rumunjskoj

Borci BK Ronin Karlo Tokalić (75kg) i Matija Berend (60 kg) su prisustvovali jakom međunarodnom turniru u Rumunjskoj Gheorgini Open 2022.
Nažalost obojica su ispali u prvom kolu od konačnih pobjednika turnira u svojim kategorijama Stefana Safrija (60kg) i Saifulah Sadouliaeva (75kg). U daljnjim danima su odmjerili snage na sparinzima s reprezentativcima Bugarske, Izraela, Grčke, Rumunjske i Makedonije.
U ovih godinu dana natjecanja mogu biti zadovoljni jer su stvorili jednog reprezentativca i još 2-3 koji su jako blizu reprezentaciji.
Jedna loša strana koja je u njihovom boksu evidentna je jako mali broj natjecanja i mečeva za naše boksače, jako mali broj javnih sparinga te nekomunikacija među klubovima i trenerima. Da nadodam da je lokalna podrška klubova (financijska i logistička) na niskoj razini te je općenito infrastruktura i logistika u Hrvatskom boksu na nižoj razini nego što je u zemljama koje su imale svoje reprezentativce na tom turniru.
Stefan Safri ima 50+ mečeva dok je Matija u godinu dana skupio tek 16 mečeva. Takvo iskustvo se teško može nadoknaditi i ako se stvari ne promijene, u budućnosti ih očekuje crna slika seniorskog boksa s neiskusnim boksačima. O bilo kakvim mogućim uspjesima u budućnosti možete zahvaliti jedino ludim i entuzijastičnim trenerima i roditeljima koji to sve plaćaju i podržavaju.
Svaka pohvala trenerima Stanko Ninčević,Pavao Dekaris Galjanić i Danijel Brkić. Vodili su boksače na najbolji mogući način i što je najvažnije pazili su na njih!

(BKRonin)