Danas je svjetski dan sladoleda od čokolade

Vječan okus sladoleda čija popularnost već stoljećima ne pada je onaj od čokolade, a najbliži po popularnosti je okus vanilije. Razlog zbog kojeg biste se trebali počastiti sladoledom od čokolade uvijek postoji, a danas je najvažniji njegov rođendan!

Dan sladoleda od čokolade započeo je vjerojatno neki proizvođač sladoleda kako bi potaknuo što veću prodaju ovog ukusnog deserta. Ipak, postavlja se pitanje – je li doista bilo potrebe poticati ljude da jedu više sladoleda od čokolade?

Spoj kakaa u prahu s jajima, vrhnjem, vanilijom i šećerom sastav je najpopularnijeg okusa sladoleda koji se potom zamrzava! Sve do kasnih 1800-ih godina, sladoled je bio luksuz – namijenjen samo bogatima i eliti zato što su si oni mogli priuštiti uvoz te ga zamrznuti čim stigne do njih.

Pitate se kako proslaviti ovaj dan? Najvažnije od svega je da u kući imate sladoled od čokolade, a sve ostale savjete donosimo mi!

Ovisno o tome koliko ste skloni eksperimentiranju s hranom, odaberite idealnu kombinaciju za sebe. Baš kao čokolada, i čokoladni sladoled izuzetno je svestran – dodajte ga desertima, mliječnim šejkovima, nadopunite kombinacije slatke i slane hrane ili ga kombinirajte s drugim čokoladnim poslasticama!

Bez obzira slavite li dan čokoladnog sladoleda, jedete iz dosade ili uživate u sladoledu uz film, nema pogrešnog vremena da se prepustite onome u čemu uživate!

Ako nemate vremena praviti kombinacije, posjetite slastičarnicu u blizini s prijateljima, obitelji ili boljom polovicom i zasladite ovaj dan!

Evo i činjenica koje niste znali o čokoladnom sladoledu:

  • Rimljani su, kako bi uživali u zamrznutoj slastici, slali robove u planine da sakupljaju snijeg i aromatiziraju ga voćem. Jeste li sada još više zahvalni što ovaj užitak možete pronaći u trgovinama?
  • Svjetski rekord u jedenju sladoleda oboren je 2017. Miki Sudo uspio je pojesti 7 litara sladoleda u 6 minuta!
  • Amerikanci su tijekom 2016. pojeli 2,7 milijardi litara sladoleda.
  • Znate li koliko je lizanja potrebno da se pojede kornet sladoleda? Istraživači su otkrili da je riječ o 50 liza.
  • Najpopularniji dan konzumacije sladoleda je nedjelja!

Foto: pixabay